Provizija za plaćanje karticom u inostranstvu i do tri odsto

Bez autora
Nov 30 2010

Ako za novogodišnje praznike planirate da putujete u inostranstvo, ne morate i da imate gotov novac. U radnjama možete da platite i karticom, a provizije su od nula do tri odsto. Transfer novca iz inostranstva skuplji je za oko dva procenta. Sve kartice "Banke Inteza" mogu se koristiti za plaćanje u zemlji i inostranstvu. Za razliku od mnogih banaka, ova banka ne naplaćuje proviziju, pa je korisnik kartice u obavezi da plati samo iznos sa računa. I karticama „Hipo banke” možete da pazarite u inostranstvu, ali uz proviziju od 1,5 odsto. Ovaj trošak važi za korisnike „visa pripejd” kartice, zatim „elektron”, „klasik”, „revolving” i „gold” kartice. Korisnici „master kard unembosed” nemaju proviziju. U inostranstvu treba biti pažljiv prilikom podizanja novca sa bankomata jer domaće banke ovu transakciju naplaćuju od jedan do tri procenta od iznosa transakcije. Za podizanje novca debitnom karticom u „Rajfazen banci” provizija je 1,6 evra plus jedan odsto od iznosa transakcije.

ovizija za plaćanje karticom u inostranstvu i do tri odstoAko za novogodišnje praznike planirate da putujete u inostranstvo, ne morate i da imate gotov novac...

U radnjama možete da platite i karticom, a provizije su od nula do tri odsto. Transfer novca iz inostranstva skuplji je za oko dva procenta.

Sve kartice "Banke Inteza" mogu se koristiti za plaćanje u zemlji i inostranstvu. Za razliku od mnogih banaka, ova banka ne naplaćuje proviziju, pa je korisnik kartice u obavezi da plati samo iznos sa računa. I karticama „Hipo banke” možete da pazarite u inostranstvu, ali uz proviziju od 1,5 odsto. Ovaj trošak važi za korisnike „visa pripejd” kartice, zatim „elektron”, „klasik”, „revolving” i „gold” kartice. Korisnici „master kard unembosed” nemaju proviziju.

U inostranstvu treba biti pažljiv prilikom podizanja novca sa bankomata jer domaće banke ovu transakciju naplaćuju od jedan do tri procenta od iznosa transakcije. Za podizanje novca debitnom karticom u „Rajfazen banci” provizija je 1,6 evra plus jedan odsto od iznosa transakcije. Ukoliko se novac podiže kreditnom karticom, trošak je minimun tri evra ili tri odsto od iznosa koji se podiže. I u "Banci Intesa" se naplaćuje provizija kada se u inostranstvu podiže novac sa bankomata.

Klijenti "Hipo banke" koji putuju u Hrvatsku, BiH i Crnu Goru imaju pogodnosti, jer u ovim zemljama banka ne naplaćuje proviziju na korišćenje bankomata. Ukoliko podižu novac kod ostalih banaka u inostranstvu, moraće da plate proviziju od dva do tri odsto u zavisnosti od kartice, kao i naknadu za konverziju za transakcije u inostranstvu od 1,5 procenta.

Još je skuplje ako novac dobijate iz inostranstva. Iz Srbije se novac može slati preko banaka i to do 10.000 evra mesečno, a iz inostranstva i preko banaka i preko kuća za brzo slanje. Preko banke novac stiže u roku od tri dana, a provizija je do pet odsto. Preko brzih kuća novac je dostupan za tri minuta. Na 1.000 evra koji se šalju iz Austrije, provizija u „Manigramu” je 31 evro. Za Nemačku je 38,5 evra, a Italiju 48,5 evra. Proviziju plaća pošiljalac.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik